top of page

Uddan dig til professionel Zoneterapeut på 2 år

ZCT samarbejdende skole 

Foot Reflexology

Hent program over Zoneterapeutuddannelsen

Ønsker du at høre mere om uddannelsen eller tilmelde dig, så udfyld formularen, så kontakter vi dig for yderligere information

Kort intro kursus til Zoneterapi . Læs mere her:

Sundhedsskolen Sjælland byder dig velkommen til en 2-årig uddannelse i zoneterapi. Efter endt uddannelse kan du blive Registreret Alternativ Behandler - RAB og arbejde professionelt som zoneterapeut. 

 

Zoneterapi er en over 5000 år gammel naturlig behandlingsform, som hjælper kroppen med at komme i balance både fysisk, psykisk, energimæssigt (Qi) og følelsesmæssigt. På Sundhedsskolen Sjælland (tidl. CASU-Zoneterapi) arbejder vi helhedsorienteret og uddanner zoneterapeuter til at behandle mennesker så målrettet som muligt. Dette vil resultere i, at du som færdiguddannet zoneterapeut er i stand til at give en helhedsorienteret behandling til klienter i alle aldre, store som små.  

 

Undervisningen vil være en blanding af teori og praksis, så faglig viden kombineres med praktiske øvelser, opgaver og færdigheder. Vores studerende lærer at kombinere zoneterapi med akupressur, øreakupunktur og Bachs blomsterremedier. Dette gør vores studerende i stand til at komme i dybden med de problematikker, som klienten kan komme med.

 

Sundhedsskolen Sjællands undervisning specialiserer sig samtidigt i zoneterapi til kvinder under graviditet, under fødsler og under barsel samt zoneterapi til babyer og børn. 

 

En uddannelse på Sundhedsskolen Sjælland bidrager til personlig og faglig udvikling, der gør, at du om 2 år vil være en dygtig og seriøst arbejdende zoneterapeut, der er med til at give faglig respekt om zoneterapifaget.

Vi ser frem til at hjælpe dig med din beslutning og planlægge dit uddannelsesforløb.

Næste hold forventer at starte i weekenden d. 16. marts 2024 

Næste daghold forventer at starte tirsdag d. 2. april. 2024.

ZCT samarbejdende skole 

Zoneterapi

Styrker, forebygger og balancerer

Værd at vide om Zoneterapi

Vi mennesker er en sammensat organisme. Hvis noget ikke fungerer, som det skal, kommer der ubalance. Resultatet er sygdom, smerter, træthed og utilpashed. Zoneterapi hjælper til genoprettelse af balancen. Under og på fødderne findes et fuldstændigt kort over hele menneskekroppen. Hver del af kroppen har en zone på fødderne, som kaldes en reflekszone. Hvis der er ømhed i en reflekszone, hænger det sammen med, at en del af kroppen ikke fungerer optimalt. Ved at behandle de ømme reflekszoner med specielle trykkombinationer kan zoneterapeuten påvirke organerne til en bedre funktion og dermed genoprette kroppens balance.

Selve behandlingen

En konsultation og behandling  indeholder i hovedtræk samtale og undersøgelse, zoneterapeutisk diagnosticering, selve behandlingen af zonerne, vejledning, afslutning og evaluering inklusive en ny plan. Der kan være forskel på varigheden og indholdet af en konsultation afhængig af zoneterapeutens arbejdsmetode, uddannelse og videreuddannelse, erhvervserfaring og eventuelle specialer. Nogle arbejder med fokus på den psykologiske proces, andre med fokus på de fysiske reaktioner med brug af forskellige behandlingsteknikker, andre igen arbejder mere intuitivt – alt i alt med varierende behandlingstid som følge. På Sundhedsskolen Sjælland lærer vores studerende også at kunne bruge ørenes og hændernes zoner samt at inddrage tryk på relevante akupressurpunkter på kroppen. Gennem behandlingen påvirkes hele kroppen til at søge efter optimal balance.

Sundhed og Helhed

Behandlingen kan være med til at genoprette kroppens ubalance, men en behandling kan ikke altid stå alene. Derfor er det vigtigt også at kigge på andre ting, som kan hjælpe kroppen på rette vej. Eksempelvis er livsvilkår, omgivelser, kost, vitaminer, mineraler m.m. væsentlige faktorer, der alle kan spille en stor rolle i forbindelse med helbredet. I forbindelse med zoneterapibehandlingen rådgiver terapeuten om, hvilke faktorer der kan være mulige årsager til eventuelle ubalancer. Ved at følge zoneterapeutens råd kan du selv gøre en indsats for at bevare en god sundhedstilstand. På vores skole lærer du som studerende også at kunne rådgive klienten om dette. 

Tavshedspligt

Zoneterapeuten har tavshedspligt, men der føres journal af hensyn til behandlingsforløbet. Zoneterapeuten følger de nye GPDR regler, og du kan til enhver tid få lov til at se din journal. På skolen lærer de studerende at udfylde en journal og følge gældende regler. 

Tilskud til behandling med zoneterapi

Sygeforsikringen "danmark" yder tilskud til zoneterapibehandling udført af RAB godkendte zoneterapeuter og har gjort det siden 2009. Et stigende antal kommuner og sundhedsforsikringer yder ligeledes tilskud. Derfor er RAB titlen en vigtig brik for dit fremtidige virke som professionel zoneterapeut.

bottom of page